Bij nood bel altijd 112!

Vermiste zwemmer

3694847_1_org

Gisteravond na werktijd werden onze #lifeguards aangesproken door een man die zijn zwemmaatje niet terug kon vinden. Aangekomen op de plaats waar de vermiste zwemmer voor het laatst is gezien, treffen zij alleen een mooie kalme zee. Er waren geen golven om je achter te verstoppen, en de meeste strandbezoekers waren inmiddels al vertrokken. Als hij boven water is moeten we hem nu toch kunnen zien…

Terwijl collega’s alle strandpaviljoens bezochten in de hoop de vermiste zwemmer daar aan te treffen, maken wij melding bij de alarmcentrale. Er wordt dan ook grootschalig ingezet bij een watervermissing om iemand zo snel mogelijk te vinden.

Naast onze eigen vrijwilligers vliegt de trauma helicopter uit en wordt de reddingboot van #knrmcallantsoog gelanceerd. Dit alles binnen enkele minuten.
De lifeguards, die als eerste ter plaatse waren, hebben inmiddels een lange lijn gevormd met strandbezoekers. Hiermee zoeken zij het ondiepe deel van de zee, vlak bij het strand, af. Het is mooi om te zien hoeveel mensen direct hun hulp aanboden en inhaakten. We maakten enkele zoekslagen en toen kwam het verlossende woord. De zwemmer die wij zochten is na het zwemmen even verderop uit het water gekomen en is zich van geen kwaad bewust. Hij is terecht!

Zoals gebruikelijk verzamelen onze lifeguards zich na deze inzet bij de reddingspost om te evalueren. Helaas hebben wij niet de kans gezien om de misschien wel 100 strandbezoekers hier in mee te nemen. Ben jij een van deze fantastische mensen en heb je behoefte aan een praatje? De koffie staat klaar op post Callantsoog. Zolang de voorraad strekt ??

Een badgast verteld: ‘Vanavond nog meegedaan met een reddingsactie. Er werd alarm geslagen dat er een man werd vermist. Binnen de kortste keren was alles paraat. Reddingsbrigade, de reddingsboot, helicopter, ambulance. Er werd opgeroepen om een menselijke ketting te vormen in het water. Ben nog nooit in zo’n korte tijd van de Reddingsbrigade naar de stern gerend. Gooide net mijn spullen neer om aan te sluiten toen er naast mij een man kwam aangerend die ook wou helpen. Bleek het de vermiste man te zijn. Grote opluchting er steeg een gejuich op van het strand. Liep een uur later nog te zweten van de adrenaline. Zitten nu bij 29 C te wachten op de ??.’

 

 

Ga naar de inhoud