Bij nood bel altijd 112!

Vereniging "Paal 13"

Meer dan alleen een reddingsbrigade

Velocitas vis Nostra

Reddingsbrigade Callantsoog “Paal 13” is opgericht in 1962 voor het waarborgen van de veiligheid op het strand.
Onze werkgebieden zijn het strand van Callantsoog en Groote Keeten.

In de zomermaanden juli en augustus zijn wij 7 dagen per week van 10.00 uur tot 18.00 uur aanwezig op onze posten en er omheen. Wij bewaken deze periode het strand intensief met een professioneel team. Je kunt ons patrouillerend ter voet, per boot of met verschillende rij-voertuigen tegenkomen.

Wij zorgen ervoor dat alle bezoekers van ons Noordzeestrand kunnen genieten van een veilige stranddag.

clg119

Sinds 1962 voor een veilig strand

In het voorjaar van 1962 kwamen Dhr. ter Haak en de Dhr. Nick Smit tot de conclusie dat iets gedaan moest worden met betrekking tot de veiligheid van de stranden Callantsoog en Groote Keeten.

Het toerisme in de jaren ’60 nam enorm toe en er was alleen bewaking op de verpachte stranden. Op de verpachte stranden stonden badmeesters die in dienst waren van de strandexploitanten, het z.g.n. vrije stranden werd niet bewaakt.

Na een voorlichtingsavond in 1962 door Dhr. Vos van de KNBRD werd besloten tot het oprichten van Reddingsbrigade Paal 13.

De eerste reddingspost

Het eerste onderkomen (lees strandpost) was een strandhuisje, enkele jaren later kreeg de “reddingsboot” Maarten Mooy hierin een onderkomen.

In de winter werd getraind in het overdekte zwembad in Alkmaar, later werd dit gedaan samen met de reddingsbrigade de Puitaal van Petten.

In 1973 werd het nieuwe onderkomen samen met de EHBO vereniging Callantsoog, met behulp van vele leden, gebouwd. De totale kosten waren ruim FL.15000. Dit bedrag werd door de toenmalige gemeente Callantsoog gefinancierd.

Ons huidige bestuur

Operationele zaken

sil bakker

Penningmeester

daniella timmers

Voorzitter

Luke van der Veer

Secetaris

Rick van kampen

Algemeen lid

Tom Haver

Ga naar de inhoud