Bij nood bel altijd 112!

Veilig naar het strand

Iedereen gaat wel eens een dagje naar het strand, maar wat is er nou allemaal nodig om je dag zo veilig mogelijk te laten verlopen? En waarom is dat eigenlijk allemaal zo belangrijk? Hier lees je al onze tips om je stranddag zo soepel mogelijk te laten verlopen.

smeer je in

Het lijkt misschien voor sommige vanzelfsprekend, maar iedereen vergeet het wel eens: je insmeren. Nu denk je misschien dat is voor een keertje niet erg, maar naast dat het natuurlijk erg slecht is voor je huid kun je ook erg ziek worden van verbranden door de zon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan benauwdheid, duizeligheid en een zonnesteek. Daarom kunnen wij het niet vaak genoeg zeggen: ‘smeer je in!’

Genoeg eten en drinken

Tijdens je stranddag ben je heerlijk van het zonnetje aan het genieten, zwemmen of misschien wel zandkastelen bouwen. Zonder dat je het misschien door hebt verbruik je erg veel energie op een dag, daarom is het erg belangrijk om genoeg te eten en te drinken. Door hier op te letten kun je veel nare dingen, zoals flauwte voorkomen. Het is dus zeker de moeite waard om een extra flesje drinken en een broodje mee te nemen.

zoek schaduw op

Veel mensen komen naar het strand om bij te kleuren. Dit kan natuurlijk (zolang je je goed insmeert), maar het is erg belangrijk om ook even de schaduw op te zoeken. Als je af en toe even in de schaduw gaat liggen kan je bijvoorbeeld oververhitting voorkomen. Daarnaast is het op een zonnige dag natuurlijk ook fijn om af en toe even af te koelen in de schaduw.

zwemmen

Als je gaat zwemmen in de zee zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Mocht je niet beschikken over sterke zwemvaardigheid houd hier dan rekening mee als je gaat zwemmen. Blijf bijvoorbeeld in ondiep water en blijf dichtbij de kant. Ook zijn er in de zee natuurlijk stromingen die erg sterk kunnen zijn. Wil je meer weten over muien en stromingen? Lees dan het artikel op onze website waar wij hier meer over vertellen.

strandregels

Op het strand is het voor jezelf en de andere badgasten erg belangrijk om je aan onze strandregels te houden. Weet je de strandregels niet? Neem dan even een kijkje in ons artikel over de strandregels en kijk vooral ook even naar de rest van de artikelen om je dag op het strand zo leuk mogelijk te maken!

Ga naar de inhoud