Bij nood bel altijd 112!

Wat doet de reddingsbrigade

Door heel Nederland zijn er bewaakte stranden waar lifeguards zijn die hun best doen om het in, op en langs het water veilig te houden voor iedereen, maar hoe doen we dat?

Voorlichting

Bij de reddingsbrigade vinden wij het belangrijk om onze gasten te informeren over het strand. Denk hierbij aan vertellen over stromingen, attenderen op insmeren en wat te doen bij aanlandige- en aflandige wind. Ons doel is veiligheid creëren en dit proberen wij onder andere te doen door onze gasten in te lichten over alles wat belangrijk is op het strand. 

op het water

Wij zorgen voor veiligheid langs het water, maar dit doen wij ook op het water. Met onze boten doen wij ons uiterste best om iedereen in het water veilig te kunnen laten zwemmen en sporten. Daarnaast worden onze lifeguards opgeleid om mensen die gevaar lopen uit het water te kunnen helpen als zij dit zelf niet kunnen.

toezicht houden

Wij worden ingezet om toezicht te houden op onze badgasten en om hulp te verlenen indien nodig. Wij houden zwemmers en watersporters in de gaten maar ook de mensen aan de waterkant. We letten op plekken waar het veilig is om te zwemmen en waar het niet veilig is zorgen wij ervoor dat mensen uit dit gebied weg blijven.

hoe kun je ons herkennen?

Je kunt ons altijd herkennen aan onze rood met gele kleding. Je kunt ons dus altijd makkelijk vinden en herkennen en wij staan klaar voor je vragen. Naast onze kleding is onze post duidelijk te herkennen aan haar fel oranje kleur. Op onze post kan je altijd terecht voor onder andere EHBO gerelateerde vragen.

Ga naar de inhoud